Kapalıçarşı Dosyası - Alışveriş Adreslerim


Epeydir bir Kapalıçarşı dosyası hazırlamak arzusundaydım. Her gidişimizde o dükkan neresiydi, çipil yüzükçü oğlanın dükkanın adı neydi vs.:) bir isim/adres soru trafiğidir gider, burada birleştireyim istedim.


Küçükken annemle başladım gitmeye, hep severdim beni çok cezbederdi kuyumcular, küçük küçük dükkanlar, dehlizlerde dar sokaklarda hazine avı gibi adres bulmalar. Esnafın herkesi ismiyle tanıması... Farklı ve cazip bir dünyaydı. Belki hala altın gümüş olmayan, bijüteri takıya çok para vermemem anne öğretisinden gelir, "ıvır zıvır bijüteri alacağına bir tane al altın al".


Üniversitede tam Kapalıçarşı kurdu olmuştum, çok severdim farklı sokakları keşfetmeyi, ufak tefek alışverişleri. O günlerden bugüne her gidişte uğradığım, yıllar içinde her yıl birkaç kere gittiğim, kızlarımı da sürüklediğim. Sonraları artık izin kullanarak sabahtan Kapalıçarşı programı yaptığım arkadaşlarımla keşfettiğimiz yeni yerler çoğaldı. Şimdi daha çok bir ritüel gibi uğradığımız dükkanlar, olmazsa olmazlarımız var. Efsanecan arkadaşlarım çok usta oldular, hepsinin branşı uzmanlığı ayrı, hafta içi "çarşı izni" kullanıp onlarla gitmeyi seviyorum. Cumartesileri çok kalabalığa karışmayı sevmiyorum artık. İdeali ve en keyiflisi hafta içi, bayram yılbaşı öncesi de olmayacak, sakin sakin gezmeli. Bir gün genelde yetmiyor, bir dahakine illa bir iş kalıyor:)


Şimdi metro ile Tahtakale için Haliç, Beyazıt girişi için Vezneciler'de inerek, ya da Kabataş'tan tramvayla ulaşım çok rahat. Beyazıt'tan başlayalım istersek. Boncuk dizmekten, kendiniz takı yapmaktan hoşlanıyorsanız doğru çarşıya girmeden sol tarafa Çemberlitaş boncuk, malzeme toptancılarına dalıyoruz. Kimisi mırın kırın eder toptancıyız diye almaz, ama alanlar, parekendeciler var buradan alışverişe başlayabilirsiniz. İyi takıcılar var. Burası sanki daha şık parçalar, kaliteli, yarı değerli, kristal vs. taşlar ağırlıklı. Hazır ürünler de var. Tahtakale daha gündelik boncuklar gibi düşünebilirsiniz.


Kuyumcu tavsiyem yıllardır PARLA Mücevherat, (kocamın can dostu, asker arkadaşı Levent Eriş varken çarşıda mücevherata pek takılmıyorum, size de tavsiye ederim on numara çok zevkli ve güvenilirdir PARLA, denemediyseniz henüz bu yazıdan sonra illa bir girin ürünlerini inceleyiniz İstinye Park, Akmerkez'de var. Nuruosmaniye dükkanı daha çok toptan.


Maksut Kuyumcuyan'ımız vardır çarşıda. 25 yıldır şirketimiz yerli yabancı müdürlerimize, misafirlerimize  hizmet eden kadim dost Maksut Bey.





Ve doğru Bedesten (Old Bedesten). İşte buraya bayılırım. Kapıdan girince solda ilk dükkan. Sadi Bey'in dükkanında eski ya da eski görünümlü elmaslara, takılara bakın severseniz. Burada gençken ayaküstü ne takıların el değiştirdiğine şahit olurdum. Babası vardı rahmetli kapıda oturur, en şahane elmaslar onun cebinden çıkardı:) 


İlerledik solda ışıl ışıl gümüş, yarı değerli taş satanlar, gümüş-altın-rose ne renk isterseniz kaplama, tamirat yapanlar, inci, yarı değerli taş satıp dizenler ne lazımsa emrinizde. Hatta buyurunuz kartları burada.)


Bedestende İnci ve Yarı Değerli Taş satanlar:


Kapalıöçarşı'da alışveriş, taş, yarı değerli taş, değerli taş




takı, gümüş takı, yarı değerli taş, değerli taş, kapalıçarşı'da alışveriş
Yüzükler takılar


Gümüş malzemeci


Bedesten'den çıktınız arkalarında turistik eşyacılara bakınabilirsiniz. Çantacılara bir göz attınız. Öğlen oldu acıktınız size yerli esnafın adresi Şeyhmuz Kebap'ı tavsiye ederim, nefis kebaplar:

http://seyhmuzkebap.com/index.php?sayfa=iletisim


Mollafenari Mah. Medrese Sok. No 2 Çemberlitaş Tel  0212 526 16 13 


Ya da leziz ev yemekleri yemek isterseniz Kürkçüler Kapısı çıkışında Yaseminin Mutfağı. Mollafenari Mah. İskender Boğazı Sok No. 22


Kahvenizi Havuzlu Restaurant'ta veya Şark Kahvesi'nde içtiniz. Tatlıya yer ayırdınız çünkü yeni nefis bir tatlıcı açıldı. Nuruosmaniye Caddesi üzerinde Armaggan ve  Starbucks'ın karşısında Hacı İsmail Hakkızade'de baklava, özel lokum, sütlü tatlılardan yemenizi, benim favorim Trileçe eve de almanızı şiddetle tavsiye ederim. Sabahları da poğaça var. Katkı maddesi, glikoz yok gırtlak yakmayan mis gibi tatlılar, denenmiştir, tavsiye edilir:)




en güzel trileçe
Hacı İsmail Hakkızade - Nuruosmaniye Cad. 54
Benim favorim trileçe muhteşem






Alışverişe devam ediyoruz. Kendinizi kaybedeceğiniz, benim en sevdiğim adres Sivaslı Istanbul Yazmacısı Necdet Daniş. Yazmalar, ipek, yün şallar, atkılar, eski işlemeli ipek örtülere bakması bile büyük zevk. İlla girin içeri çok keyifli dükkan. Google'larsanız bütün gelen yabancı starların, modacıların alışveriş yeri olarak görürsünüz. 

Bedesten,Kapalıçarşı, ipek kumaş, şal, ipek eşarp, antika masa örtüsü
Sivaslı Istanbul Yazmacısı, görmeden geçmeyin
Yağlıkçılar No. 57


SİVASLI İSTANBUL YAZMACISI

"Modacılar fikir almaya geliyor
Sivaslı İstanbul Yazmacısı, yaklaşık 30 yıldır yazma işe ile uğraşıyor. Necdet Daniş’in sahibi olduğu bu 40 metrekarelik dükkan, modacıların ve turistlerin uğrak yeri. Louis Vuitton’nun dünyanın 23 ülkesini kapsayan şehir rehberlerinin İstanbul bölümünde adı geçiyor. Dükkanın içi rengarenk ve otantik peştamallar, yazmalar, ibrişimlerle dolu. Anadolu’nun birçok yöresinden getirtilen kumaşlar burada hayat buluyor. Rıfat Özbek, Donna Karan, Bahar Korçan, Dice Kayek, Jean Paul Gaultier Zeynep Tunuslu, Romeo Gigli, Cemil İpekçi ve Atıl Kutoğlu gibi ünlü müşterileri var. Modacılar buraya orijinal işlerden desen bakmaya, fikir almaya geliyor. Bu desenlerden modern fabrikalarda yeni tasarımlar yaptırıyorlar. Başrolünde Brad Pitt ve Eric Bana’nın oynadığı Truva filmine de kumaş vermişler. İşlemeli bohçalar, eski kaftanlar, özel dokuma yünlü kumaşlar, keçe şapkalar bulabilirsiniz."


HORASAN da mutlaka uğranmadan geçilmeyecek, takı, hediyelik vs. içinde kaybolacağınız neye bakacağınızı şaşıracağınız özel bir dükkan.




Koç Deri her zaman deride kaliteli ve favori adrestir: Kürkçüler No. 22 Kadir Bey Tel. 0 212 527 55 53

Diyelim ki bir deri ürününüz yırtıldı, söküldü işte size usta bir deri tamircisi:


Deri, süet giysi tamircisi



  
Ya da bozulan marka bir saatinizi temsilcisi "oo çok zor bu tamir olmaz" falan dedi buyurunuz size iyi bir saat tamircisi, test edildi tavsiye edilir:


Saat tamircisi
Çarşıda gümüşçüye girmeden olmaz. Gümüşçümüz Kalcılar Han Sıra Odalar'da Ali Bey Arse Gümüş.



gümüş tepsi, gümüş tabak, gümüş çatal, gümüş bıçak
Gümüş sofra, süs eşyaları


Gümüş kaplama sofra servisleri, tepsi, supla, hediyelik, çerezlik vs. alayım derseniz ATAM USTA GÜMÜŞ KAPLAMA on numaradır. Nuruosmaniye Camii'nden çarşıya girmeden sağdan aşağıda Kılıçcılar Sokak No. 19 Tel 0 212 527 78 28. Kaplama için de doğru ama fiyatlı bir adrestir.


Ben yıllar önce Gaziantep'ten çok güzel gümüş kaplama suplalar, sofra servisleri almıştım, bakır üzerine gümüş kaplama. Giderseniz eski çarşıda Yaşar Usta, Ünlü Bakırcı Kervancıoğlu, kargo ile de gönderiyordu. Yıllardır kullanıyorum tavsiye ederim: Kartını ararken baktım web açmışlar, fiyat yok ama modellere bakıp arayabilirsiniz. "Ürün fiyatları ve siparişleriniz için lütfen irtibata geçiniz" demişler.
kervancioglu@msn.com
Tel:    0 342 2312260
Ayhan gsm: 0 532 5971432 - Taner  gsm :0 532 3341314

http://www.kervancioglu.net/index.php?route=information/information&information_id=4


Dönelim yine Kapalıçarşı'ya:) Çarşıdan çıktınız işiniz bitti, Tahtakale'ye doğru iniyorsunuz. Sağlı sollu incik boncuk aksesuarcılarda vakit geçirin. 

Benim bu yıl favorim Marputçular Han 1. kata çıktığınızda karşınıza çıkan Pulsan boncukçu. Aradığım Ayşe Arman'ın tahta boncuklarına en benzeri bir tek orada hazır buldum. Hem de anlamlı yogi tesbihleriymiş bunlar Hindistan'dan Çin'e oradan buraya geliyormuş. İkidir gittiğimde arsızca tomarla alıyorum çünkü toptancı fiyatı, bir cafede çay/kahve kurabiye fiyatına. İster ikisini birleştirin, ister kısa kullanın, bileğinize dolayın. Ben hediye ediyorum, çok makbule geçiyor. 



kapalıçarsı bijüteri, tahta boncuk, tahta boncuk toplancı, payet, pul toptancı
Tahta Boncuklar - Marputçular Han 1. Kat Pulsan
aynı zamanda pul, payet, kristal taş toptancısı




Burası da güzel bir takıcıdır Tahtakalede:





Onlar da bitti aşağıdasınız artık Mehmetefendi Kurukahveci'den kahvenizi de aldınız sapın sola, pasta mutfak malzemeleri için girin eğlenin aradığınız ve fazlası ne varsa burada:





İyi bir tamirci, gümüş altın cilacı da yeni keşfim. Bir küçük parça çinim vardı gümüş çerçeveli kolye ucu yaptırmak için yer aranırken tesadüfen karşıma çıktı. Mısırçarşı'sından çıktınız Tahtakale'ye çıkmadan hemen ilk soldaki han Boncuk Han'da 1. Kat No 11 Çınar. Meğer çarşının çoğu tamir işleri buraya gelirmiş. Tel 02125190146. Her türlü özel sipariş, tamir, yaldız, cila, rodaj, kabartma yazı işi için:
 
tahtakale, takı tamirat
Gümüş, altın, pırlanta tamirat

Mısırçarşısı'nda da dolandınız alışverişinizi yaptınız, her şey bitti. Girin finalde akşam olmadıysa Hasırcılarçarşısı'nda Rüstem Paşa Camii'ne lütfen görün güzelim Iznik Çinilerini gözünüz gönlünüz açılsın, en iyi çiniler burada.
Ben artık iş çıkışı metroyla hızlıca gidip geliyorum buralar 7'ye kadar açık. En son Iphone ekranı kırıldığı için Doğu Bank'a tamire gittik. 20 dakikada "orjinal değil A klas" diyorlar ekranı 150 TL'ye yeniledik. Tavsiye ederim. 
Tel 02125120320


Iphone ekran değişimi
test ettim tavsiye ederim
Gelin arzu ederseniz siz de kendi tavsiyelerinizi, adreslerinizi ekleyin altına bizler de yeni yerler öğrenelim. Bu bilgileri çocuklarımıza kaynak olarak bırakalım. Ben de aklıma gelenler oldukça ilave ediyorum. Kimisi gizli adreslerini, yemek tariflerini kendine saklar paylaşmaz, ben de aksine beğendiğim denediğim bir şeyi illa herkes kullansın isterim.

Sevgilerimle,


Aydan

Yorumlar

  1. ellerine sağlık canım arkadaşım. ilk fırsatta gidip her yazdığın yeri gezeceğim, aklım tatlılarda kaldı feci şekilde. havuzlu restoran benim de favorilerim arasında.

    YanıtlaSil
  2. Yeni uğraşın hayırlı olsun. Tam olarak Çarşı içinde olmasa da yakınlarında olduğu için mücevher konusunda Surmak Bey'i tavsiye ederim http://kuyumistanbul.com/Company/surmak-susmak . Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  3. Şuan orada çalışan İsmail beye dikkat edin, kusurlu ürün satıyor. Bana kemer kısmında kırık olan ve çok lekeli taşlı bir yüzüğü değerinin çok üzerinde sattı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkurler, şimdi gördüm. hangi dükkandan bahsediyorsunuz acaba dükkan adını da yazar mısınız?

      Sil
  4. Meltem Kavcar Sırmalı24 Ağustos 2017 17:50

    Harika yazmışsın yine Aydanımm. O kadar çok kişinin işine yarayacak bilgiler ki. Ellerine, emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Süper bir arşiv bu! Bir sürü ihtiyacımın adresini öğrenmiş oldum. Emeklerine sağlık, bu yazı benim için dönüp dönüp adres bakacağım bir kaynak oldu, teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANİ İŞİTME KAYBIM

YENİ HOBİM ÇİNİ BOYAMA