Kapadokya

Sonbaharda Nereye Gidilir - 2

Kapadokya'da Nerede Kalınır:

Kapadokya Argos Otel


Ben ilki orta okul gezisiyle başlayarak Kapadokya’ya dört kere gittim, karlı halini de baharlarını da gördüm, çok severim, ama Kapadokya’nın farklı keyiflerini son gidişimde yaşadım. Çok özenilmiş bir program ile gidince kendimizi Alis Harikalar Diyarında bulduk. Her dakikamız için ayrı eğlenceli aktivite planlanmıştı. Adrenalin sevenler önceden tercihlerimizi bildirip balon turu, atla peri bacalarında safari, atv ile offroad safari turlarına yazıldık.

Argos Otel geniş alana yayılmış çok şık bir butik otel. http://www.argosincappadocia.com/TR/ Farklı konum ve konseptte çok özel ve zevkli dizayn edilmiş çok geniş odaları ve terasları öncelikle doğaya uyumlu hali ile hayran bırakıyor. Bir hafta sonu konaklamak için ideal konfor ve lokasyonda. Kapadokya’ya her gidişimde bütün bölgeyi tekrar tekrar gezdiğim için, bu sefer bir günü tamamen böyle denemediğim at ve atv safarilerine ayırdım. Çok da isabet etmişim, bir daha bu kadar adrenalin, keyif dolu aktiviteleri arkadaşlarımla bir arada yapabilir miyim bilmem.

göreme, ürgüp, nevşehir, kapadokya'da ne yapılır
Argos Otel Kapadokya oda teraslarından manzara

nevsehir, balon, balloon trip, balon turu, ürgüp, göreme, kapadokya'da ne yapılır
Argos Hotel Kapadokya - bir sabah size balonla günaydın diyebilirler

Argos Otel Kapadokya 

Esbelli Evi 

Kızlarımız küçükken geldiğimizde Ürgüp’te Esbelli Evi’nde kalmış ve süper memnun ayrılmıştık. Çok tavsiye ederim. Bir dergi röportajında keşfettiğim Esbelli Evi, tam beklediğim gibiydi. Sahibi Suha Ersöz Bey’in verdiği harita ve tavsiyeleriyle hazine avı takip eder gibi çocuklarla çok keyifli bir rotayla her yeri gezmiştik. 

Esbelli Evi https://www.esbelli.com/ Tel 05304169525; 03843413395 Focus dersinde dünyanın en iyi otelleri arasına girmiş Kapadokya'dan iki otelden biriymiş. Burası da bir mağara otel, peri bacalarının içine konumlanmış otantik bir butik otel. Mutfağın çay, kahve, alkol vs. ile herkese açık olmasına çok şaşırmıştık, bizden başka misafirlerin hepsi yabancı turistti. O zamanlar butik otel kavramı pek yayılmamışken otelin özgün, etnik, zevkli dekorasyonu, Suha Bey’in misafirperverliği ve entellektüelliğine hayran kalmıştık. Kesinlikle yine gider kalırım.

kapadokya'da nerede kalınır, kapadokya'da ne yapılır
Esbelli Evi Ürgüp

Esbelli Evi Ürgüp
Kapadokya’da gezilecek, görülecek yerleri her yerde bulabilirsiniz. Benim favorilerim Ihlara Vadisi’ni, Derinkuyu Yeraltı Şehri’ni, Paşabağı'nı, Göreme Açıkhava Müzesi’ni, Uçhisar, Ortahisar Kalesi’ni, Kızıl Vadi’de güneşi batırmayı mutlaka yapın (Ürgüp’te kalırken her akşam geldik o derece güzel manzara). Avanos’ta çömlekçi mutlaka Chez Galip’e gidin. Turasan’da şarap tadımı, alış veriş yapın, şahane, ödüllü şarapları var. 

ATV ile turdan

kapadokya'da nerede kalınır, kapadokya'da ne yapılır
Kızıl Vadi Günbatımı - Esbelli Evi'nden her akşam gidip  günü batırırdık, 
şimdi burada şampanyalı beyaz örtülü masalar hazırlanıyor günbatımı için, burası buna değer

cappadocia, kapadokya'da ne yapılır
Üç Güzeller

Chez Galip Avanos - çömlek tezgahına geçmeden, alış veriş etmeden dönülmez

Turasan'da şarap tadımında Hasan Turasan Bey’den öğrendiğimiz lütfen ama lütfen bir lokantada gelen şaraba iğrenç, ekşi, çok kötü gibi sözlerle ayların emeğine saygısızlık etmeyin. Beğenmediyseniz benim ağız tadıma uygun değil diyerek geri gönderin. Unutmayın her şişede büyük emek var. Beğenmek zorunda değilsiniz, emeğe saygı duyun. Bu sözü hep kulağımdadır... Gerçekten geçenlerde başka bir bağ şarapları tadımında fark ettim. Bana çok ekşi gelen, içemeyeceğim bir şarabı arkadaşlarım beğenerek aldı. Yirmi yıl önce katıldığım bir aylık bir şarap eğitiminde de bunu öğrenmiştim. Bu iş tamamen kişisel damak tadı. Üreticiler gönüllerini vermiş bu işe, zor şartlara rağmen sürdürmeye direniyor, çok da iyi işler yapıyorlar, bu emeğin sonucu ürünü küçümsemek, aşağılamak saygısızlık. 

Son Kapadokya gezimizden farklı keşiflerden fotolar paylaşayım, neler yapabilirsiniz bir fikir vereyim. Benim iki üç kere ata binmişliğim var diye at safarisine katılmam, peri bacalarının, uçurumların kenarında incecik bir insan geçecek patika yollarında yüreğim ağzımda atla deli cesaretiyle geçmemi baz almayın. Hiç ata binmemişseniz zor, ama inince vay be bunu da yaptım demek çok iyiydi. Hayatımda unutamayacağım iyi ki yapmışım dediğim bir deneyimdi.

ürgüp, nevşehir, horse riding, at safari, at turu,
Bu turu bir daha yapar mıyım bilmem ama
Kapadokya'nın Pers dilinde anlamı: Atların Güzel Yurdu'nda peri bacalarının çevresinde, enfes manzaralarda ata binmek efsaneydi

Daha tepelere çıkmadan, rahatken fotolar bu kadar

ürgüp, göreme, kapadokya'da atv safari
ATV turuna çıkıyoruz

ürgüp, göreme, kapadokya turu


ATV offroad turu seven, merak eden herkesin yapabileceği bir tur. Normalde hiç bilinmeyen, yolunuzun düşmediği apayrı güzel yerleri gezdik gördük.

Ama balon hepinize çok çok tavsiye edeceğim, illa yapılacaklar listenizde olması gereken bir deneyim. Önceki gittiklerimde hep erteledik. Sabah çok erken 4 gibi kalkıp gitmek, varsa rüzgarın dinmesini beklemek, belki de hiç çıkamamak zahmetli gibi görünürdü ama çok değer. Havadan manzarayı görmek bölgeye daha da aşık etti beni, yine balona binmek isterim.

Balona Mutlaka Binin

kapadokya balon, cappadocia balloon tour, travel, vacation
En mutlu olduğum anlar tarihime geçti bu an

cappodocia balloon tour
Eşsiz Kapadokya

Dünyada eşi benzeri olmayan doğal güzelliklerimizin farkında mıyız?



Çocuklarla peri bacalarının, mağaraların, yeraltı şehrinin içinde kaybolup keşfetmek de at, atv, balon deneyimleri de muhteşem. Burası başka bir dünya, çok farklı, orada olmak her seferinde bana farklı bir huzur, şükür ve yaşama sevinci veriyor.



Aslında benim için her zaman nerede olduğumdan çok kiminle olduğum önemli, bazı insanlar huzur verir, içinizi açar, maskesiz kalkansız bırakırsınız kendinizi akışa. Uzun yol/lise arkadaşlarımla gezmek şahane...

Sevgilerimle,
Aydan 



Not: Yazılarım paylaşıma açıktır, paylaşımlarınızdan mutlu olurum.

Blog adresim: www.aydanugur.com mail adresiniz ile kayıt olabilirsiniz; 

Instagram: aydanu - https://www.instagram.com/aydanu/  beklerim

Facebook Aydan Ugur sayfam: https://www.facebook.com/Aydan-Ugur-1616728188574064/?fref=ts blog sayfamı beğenerek takip edebilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANİ İŞİTME KAYBIM

YENİ HOBİM ÇİNİ BOYAMA

Kapalıçarşı Dosyası - Alışveriş Adreslerim