Yeni Yıl Kararlarım

Hepinize sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yıl dilerim. 2017 nasıl keskin inişli çıkışlı gelip geçti, ne kadar çok olay, ne çok hastalık, ne çok hareket, ne çok önemli değişiklikler oldu hayatımda düşünürken ben yoruldum. Allah’tan tek dileğim sağlık, huzur ve sakinlik bu yıl için, içini gönlüme göre doldurabilirim sağlıklı olunca, onu yaşayarak öğrendim.

İlk yarı ne çok koşturmaca, ne çok yeni şeylerle başetme, hızlı karar ve hareket etme ile doluydu. Bu yazıya oturunca baktım da hayatımda ilk defa kendimle baş başa bir yılımı değerlendiriyorum. Buradan bakınca 2017'ye bana kattığı her deneyim ve öğreti için teşekkür ediyorum, en güzeli ikinci yarıydı, sonu güzel bitti çok şükür diyorum.

Blog yazmayı birden ciddiye almam, bilgiyi, tecrübeyi aktarmak, paylaşmak istemem, eşimin MDS hastalığı ve kemik iliği nakli sürecimizi yazmam ile tüm Türkiye’de MDS’i, ilik naklini google’da sorgulayan altmışın üzerinde hasta ve hasta yakını yazımı görüp benimle iletişime geçti. Yazımdan ne kadar moral bulduklarını, ne kadar faydalandıklarını iyi dilekleriyle yazdılar. Hepsiyle tek tek yazıştım, konuştum. Doktorumuz Prof. Mutlu Arat'a bu yazımdan duyup gidenler, teşekkürlerini iletenler şahaneydi. Sabahları gmail adresimi açtığımda kendimi hastalara viziteye çıkmış doktor gibi hissettim bir gün. Bakalım bugün nasıllar merakı oluştu. Ne büyük bir manevi mutluluk yaşadığımı, bu yazımla ne çok insana dokunmuş olmanın gururunu sizlere anlatamam, hepinize çok teşekkür ederim. Sizlerin de iyi haberlerini alacağız inşallah.

Herhalde bloğumun sebebi, belki de varoluş sebebim insanlara bilgi ve umut vermek olabilir diye düşünüyorum ve bundan büyük haz alıyorum. İstiyorum ki herkes sağlığına, doğru bilgiye bir an önce, en kestirme yoldan ulaşsın. Hele ki o minicik bebek, sen de sağlığına çabucak kavuşacaksın tüm kalbimle umuyorum.

Sevgili tüm hasta ve yakınları, bu süreçte öğrendiğim hastanın ve etrafının morali ve duruşu çok önemli. Kendinizle, hastalıkla dalga geçip, hayata nanik yapıp yolunuza devam edin. Hayat size limon veriyorsa limonçello yapın diyen sevgili psikolog Dr. Meltem Kavcar Sırmalı arkadaşımın bu sözü hep aklımda ve projektörü sizi üzen yoksunluklara değil, sahip olduklarınıza, ailenize, sizi mutlu edenlere, keyif veren uğraşlara çevirin, hep şükredin sahip olduklarınıza. Şikayet etmeyin, inanın morali yüksek tuttukça geçecek, esas olan sizin içinden geçerken yaşadığınız her zorluk geçici bunu unutmayınız. Endişe biter hastalık gider lafı boşuna değil.

Yeni yıla yeni kararlar almalı diyerek oturdum düşündüm... Neyi değiştirmeliyim hayatımda?

Bu yıl kırk yıldır tadını bildiğim ve hala 'ben sadece akşamları yemek sonrası 1-2 adet içiyorum' un arkasına sığındığım sigara ile ilişkimi kesiyorum. Umarım bu sözümü tutarım. Umarım şekerle de ilişkimi düzeyli bir seviyeye çekebilir, 'ben artık şeker yemiyorum' cool duruşuna azıcık ben de geçebilirim. Şu kadar kilo vereceğim gibi büyük prodüksiyonlara girmiyorum artık. Sağlıklı yaş almaya dikkat etmeye devam edeceğim.

Bu yıl kendim için en önemli hedefim düzenli yürümek ve kitap okumaya gayret etmek olacak. Ben boş kaldıkça bir şey mutlaka bulur okurum ama internet ve cep telefonundan kitaba vakit kalmıyordu son yıllarda. Artık alıp alıp okuyamadığım ve gördükçe bana üzüntü, vicdan azabı olan kitaplara dönme yılı olsun bu yıl. Romanla arama o kadar uzun mesafe girmiş ki, bana lütfen güzel romanlar tavsiye edin. Kişisel gelişim kitaplarını yaladım yuttum da edebiyatı es geçmişim son yıllarda. Onlar çöp bırakın dedi ya Sunay Bey, beni de bitirdi...

yeni yıl, 2018, sağlıklı hayat, sağlıklı yaşam, pozitif düşünce, yazasım var, aydan ugur, aydan uğur
Sevgili Sunay Akın'ı kurumsal toplantılarda konuşmacı olarak davet edin,
inanılmaz öğretici ve başarılıydı sohbeti

Yılın son günlerinde ofis kütüphanemizin yenilenmesi sebebiyle Sevgili Sunay Akın’ın bir saatlik seminerini dinleyince edebiyat ve şiir konusunda çok cahil hissettim kendimi. Sunay Bey  “kitap okuyun, beyninizi, ruhunuzu rahatlatmak için günde 20 dakika yeter. Ama kişisel gelişim değil, edebiyat, öykü, şiir okuyun” dedi ya, çok ciddiye aldım.

Mesela Washington Parlamento Kütüphanesi’nin raf uzunluğunun 1400 km  olmasını üretilen en büyük güç bilgidir diyerek Amerika’nın bugünkü durumuna bağladı. Düşünün ülkedeki bir tek kütüphanedeki raf uzunluğunu, Istanbul’dan çamaşır asmaya başlıyorsunuz son mandalı Van’da takıyorsunuz.

Dünyanın dolar tarafından değil kitaplar tarafından yönetildiğini savunarak  "bundan daha büyük bir kütüphane yaparsanız bir Amerikalı sabah kalkıp 'Acaba bugün Türk Lirası kaç Dolar oldu?' diye düşünür" diyerek hepimizi güldürürken düşündürdü.

Dünyanın en zenginlerinden Rockefeller kazancının %51’ini bilim ve sanata ayırıyormuş. Bilim ve sanat kolları olmayan bir ülke kanatlanıp uçamaz dedi Sunay Bey. Giderek can damarlarımızın, yaşamdaki tenefüslerimizin birer birer kesilip cahil bırakılmamızın sistemli bir seçim olduğuna inanıyorum.

"Bilgiyi ya insanlığa taşıyacaksın ya bilgi düşmanısın. Aydınlanmanın ya yanındasın ya düşmanı, tek çare okumak, okumak, okumak...."

Bu yazımı da kendime not olarak buraya bırakıyorum, ara ara neleri yapabiliyorum okuyacağım, umarım kendime aferin diyerek okurum.

Ben kendime dönersem en çok neyi sevip yapamıyorum diye düşündüm. Açık havada olmayı, deniz kenarında, ormanda uzun yürümeyi çok severim. Baktım bu yıl toplasam 10 kere yapmamışımdır. Sebeplerim vardı ama artık bir kenara bırakıyorum bahaneleri, ertelemeyeceğim zevklerimi. Bir de akşamları hadi yat artık alarmımı susturulamaz kuracağım. Bir yıl erteledim her akşam 11 deki alarmımı, bu sefer alarmı susturmadan, kendimi zorlayarak alışkanlık haline getireceğim. Beş saatlik uykuyla daha kaç seneyi götürebilirim?

"Ben yılı" ilan ediyorum 2018’i, çift yılları severim, biliyorum iyi gelecek. Kozamda kendimi pamuklara sardığım, tamir ettiğim, ailem, dost ve arkadaşlarımla kaliteli zamanlar geçirip, güzel anılar biriktirdiğim, açık havada daha çok bulunup, konserden konsere, birçok sergi gezeceğim, yaptığım çini tabakların gelirinin bir bölümü ile yardıma ihtiyacı olan gençlerin eğitimine ve ihtiyaçlarına destek olacağım, sağlıklı, huzurlu, sakin bir yılım olsun, gerisini ben keyif aldıklarımla doldurayım istiyorum.

Sizlere de gönlünüzce dolduracağınız sağlıklı huzurlu harika bir 365 gün diliyorum.

Sevgilerimle,
Aydan


Not: Yazılarım paylaşıma açıktır, paylaşılmasından mutlu olurum.

Blog adresim: www.aydanugur.com mail adresiniz ile kayıt olabilirsiniz; 

Instagram: aydanu - https://www.instagram.com/aydanu/  ve

Facebook Aydan Ugur sayfam: https://www.facebook.com/Aydan-Ugur-1616728188574064/?fref=ts blog sayfamı beğenerek takip edebilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANİ İŞİTME KAYBIM

YENİ HOBİM ÇİNİ BOYAMA

Kapalıçarşı Dosyası - Alışveriş Adreslerim