DATÇA VE ÇEVRESİ - 2

AKYAKA, BÖRDÜBET, HİSARÖNÜ, SELİMİYE VE YOL LOKANTALARI

Datça'da hayat yavaş ve sakin akarken çevresini gezmek isteyene nefis yerler, seçenekler sunar. Size favorilerimi önermek isterim.

AKYAKA 
Dalaman'a uçakla indiniz ve aracınız var diyelim, hele alışırsanız artık akşamüstü uçağını buraya gelmek için tercih edebilirsiniz:) Dalaman'dan Marmaris yönüne hareket ettiniz, 50 dakika sonra tam gün batarken denk gelirse hele, Akyaka'da bir mola veriniz. Gökova kavşağında solda deniz, siz sağdan dağ tarafında ana yoldan çıkıp Akyaka okunu takip ederek Gökova'nın en doğu noktası Akkaya'ya kolayca varırsınız.

Akyaka kite board
Akyaka

Orada ne var derseniz, evlerin mimarisi çok özgün ve ünlü, bitişik yapılaşma yok. Ula eski evleri örnek alınarak yapılmış modern mimariyle Akyaka'ya has bir sentez oluşmuş. Doğaya uyumlu, bağımsız, içinde ve dışında ahşap işlemeleri bol, yöreye özgü Muğla bacalarıyla iki katlı çiçekli bahçeleriyle evler inşa edilmiş. 1983 senesinde Ağa Han Mimarlık Ödülü'nü, mimarlık eğitimi olmamasına karşın, kendi yaptığı ve geleneksel mimariyi taşıyan eviyle Nail Çakırhan kazanmış.

Akyaka'da ne var, tatil, gezi
Akyaka Evleri
Gökova, Akyaka, Akyaka evleri
Akyaka Evleri
Rüzgarı bol, kitesurf (uçurtma sörfü) yapanların cenneti. Burada sahile inip kitesurf yapanlarla dolu koyu bir izleyin, "memleketimin her yeri cennet" lafı dökülecektir ağzınızdan:) Geçen yıl gazetelerde epey çıktı "Akyaka kite için gelenlerle yeni Alaçatı oluyor" diye, aman diyelim!! BaĞzı yerleri bırakalım olduğu gibi kalsınlar, dokusunu bozmayacaklar tabi gelsin buyursun:)


Akyaka'da Kitesurf yapanlar - 
maalesef gördüğüm gerideki rengarenk manzarayı yansıtmıyor foto
 Sonra çıkın yukarı Azmak çayının üzerine konuşlanmış yan yana balıkçı lokantalarında bir öğle ya da akşam keyfi yapın ya da tekne turu yapın. 

Azmak'ta tekne turu

Orfoz Restaurant
Bu yıla kadar en bilinen Orfoz Restaurant favorimizdi ama bu yıl sahipleri el değiştirmiş ya da ortak ayrılmış, mekan mavi-beyaz masa ve dekorasyonuyla güzelleşmiş ama yemekler vasattı, bir de sivrisinek şikayeti almış başını gitmiş. Bu yaz Haziran'da bir öğlen Orfoz'da yedik, sinek yoktu, mezeler vasattı. Temmuz'da geldiğimizde akşamı denendiği sinekten oturulamadığı, ve yemekleri beğenilmediği için Halil'in Yeri'ni denedik ilk kez, çok memnun ayrıldık, sinek işini nasıl hallettilerse hiç yoktu. Ağaçların içinde, çay kenarında keyifli bir yemek yiyebilirsiniz. Fotoğraf çekmek için ördekleri bekleyin, acele etmeyin:) Hem mezeler hem de yediğimiz lagos süperdi, tavsiye ederim. Rezervasyon şart Halil'in Yeri Tel: 0 252 243 56 22, İnişdibi Cad. No 48

Halilin Yeri, Akyaka Halilin Yeri, Akyaka'da balıkçı
Akyaka Halil'in Yeri tavsiye ederim



Akyaka



DALAMAN-MARMARİS-DATÇA YOL LOKANTALARI



ÇETİBELİ ÇAĞLAYAN RESTAURANT
Yeşillikler içinde yine içinden çay geçen güzel bir kahvaltı ya da saç kavurma, tandırlı öğle yemeği için püfür püfür favori yol lokantam Çağlayan Restaurant Çetibeli. Tel. 0 252 426 00 79.  Dalaman'dan gelirken Marmaris'ten 15 dak. önce Jandarma'nın yanında güzel bir mola yeri. Ya da sabah erken Datça'dan ayrılmanın acısını biraz alan güzel bir kahvaltı yeri:)


Çetibeli Çağlayan Restaurant

MAVİ PİDE - HİSARÖNÜ
Yine bir dere kenarı, serin serin güzel bir kahvaltı veya on numara pide yiyeceğiniz , Hürriyet Gazetesi tarafından en iyi yol lokantaları listesine girmiş Mavi Pide. Marmaris-Datça Yolu 16. km'de Orman Deposunu geçince solda. Hisarönü, Bozburun kavşağından 300 m önce. Tel 0 252 467 03 03, Cep 0 534 542 43 24


Mavi Pide Hisarönü
Közlenmiş patlıcan kuşbaşı et ve kaşar, karışık, vs. hiç vicdan yapmayın:) 
Hisarönü, Mavi Pide, Mavi Pide nerede


Buralara geldiyseniz en romantik butik otelde kalın ya da uğrayın. Sağdan girin Bördübet yoluna. Pek az rastlanır güzellikteki GOLDEN KEY BÖRDÜBET OTEL'de 2 gece kalın ruhunuzu besleyin, gönlünüzü eyleyin, kafayı dinlendirin. Çocuklarınız da yanınızdaysa çiftlikte açıkta gezen tavuk, tavus kuşu, sincap vs. bir sürü hayvanla tanışsınlar. Yemek yerken ekmek atın deredeki kefallere. Yaptığımız en doğru seçimlerden biriydi burası henüz duyulmadan, çocuklar küçükken 10 yıl önce ailece gelmek. Tel 0 252 436 92 30.  Harika bir yer, ne de olsa sahibesi bir Avusturya Liseli:)
http://www.goldenkeyhotels.com/v2/oteller/golden-key-bordubet/

Burası çok romantik, ideali çift gelinmesi:) Akşam restaurantta genelde iki kişilik masalar, sadece klasik müzik çalıyor ve mum ışığyla aydınlatılıyordu gittiğimizde. Denize bir dereden motorla çıkılıyor, doğa yemşeyil ve çok güzel. Motorla gittiğiniz yarımadada bir özel plaj, yine klasik müzik çalıyor. "Allah'ım ben ne iyilik yaptım da buraya geldim" diyeceğiniz bir yer, tabi çok sakin ve huzurlu tatil arıyorsanız.


Ege , tatil, Bördübet, Golden Key

 Golden Key Bördübet

Hisarönü, gezi, tatil, Ege, Golden Key Bordubet, Bördübet, Bordubet Otel


AMAZON CAMPING'i de çok dinledim arkadaşımdan, kamp severlere en güzel yermiş. O da aynı yol üstünde. Yan yanalar.

SELİMİYE
Bodrum'un 20-30 yıl öncesini özlüyorsanız Selimiye'den çok etkileneceksiniz demektir. Yüksek sesle müzik çalmanın yasak olduğu, küçük kapalı sakin bir koy ve sahilinde yan yana dizilmiş kaliteli takıcılar, lokantaları olan küçük bir balıkçı köyü. Yat limanı özelliğiyle yatlara yönelik gelişiyor, bu yıl Migros Jet, Carrefour Jet ve Macro'yu koyda görmek üzdü açıkcası. Yerel esnaf da şikayetçi. Geçen yıl bir gün Migros 50 Bin TL ciro yaptı haberi yayılmış, bu yıl 2 zincir market daha gelmiş. Koyun en önüne sıralanmış üçü birden:(

Bir esnaftan dinlediğimiz Belediye - Kaymakam arasında yetkiler değişmiş ve Kaymakam karışır olmuş bu işlere, yerel halk şikayetçi gidişattan. Özgünlüğün, dokunun bozulmasından çok endişeliler. Umarız bu halini korur güzelim Selimiye.

Bugünlerde yeni okudum Mikonos'un havaalanı yollarını iyileştirmiyorlarmış. Neden? Bozulmasın, burası böyle seviliyor, her şey aynı kalsın istiyorlarmış. Türk zenginlerin akıl almaz otel ve plaj satın almak için para teklifleriyle de hiç ilgilenmiyormuş Yunan'lılar... Bir aferin de benden:)) Her güzel yerin büyüyüp betonlaşması, gelişmesi gerekmiyor.

Selimiye, Selimiye koyu
Selimiye
Selimiye'de koyda bir saati ayırın bir kere kafadan tasarım takı dükkanlarında kendinizi kaybedin. Beğendiğinizi alın çünkü aynısı bir yerde yok:) Pişman olmayın. Butiklerdeki plaj kıyafetleri de öyle. Severin, Losta boş geçmeyeceğiniz "şart" dükkanlar.


Selimiye Losta Cafe
 Losta En Favori dükkanım

Selimiye, takı tasarımı, Severin-ta
Severin


 Selimiye Takıcılar


 Severin - koyda 3 farklı mağaza var 3 üne de girin bence:)




Selimiye'de mutlaka gün batımında bulunun, enfes renklerin değişmesini dünya gözüyle izleyin. Mehtabı da ayrı güzel.


Selimiye, koy, Ege, tatil, gezi
Selimiye Hidayet'in Yeri - en favorim


Alış verişiniz bittiyse ilk kez geliyorsanız ve bir geceniz varsa Sardunya Restaurant'ta yemek yemek isteyeceksinizdir, Tel 0 252 446 40 03 sonra pişman olur herkesten duyarsınız, içinizde kalır, burası çok popüler:). Gündüz tekneyle çıktıysanız öğle yemeği için de güzel bir tercihtir, otel hizmeti de var. Önünde çok tekne varsa denizi görmek mümkün olmayabilir ama yemekler buna değer. 

Sardunya'ya gitmişliğiniz ve "ne var canım o kadar da abartıldığı kadar değil" diyenlerdenseniz, ben size mutlaka Hidayet'in Yeri'ne gitmenizi tavsiye ederim, koyun başında, daha sakin, salaş, mezeleri, balıkları çok güzel ve Sardunya'dan çok uygun fiyatları, iskelede gün batımıyla bütünleşin. Ben burayı çok daha fazla seviyorum. Tek geçerim:) Tel: 0 252 446 41 18 rezervasyon şart.



Sardunya, rakı balık, Selimiye Sardunya Restaurant

Sardunya Restaurant Selimiye







Selimiye her saati ayrı güzel


Losta plajı, Losta Otel Plajı
Losta Otel Plajı



Losta, Losta Restaurant, Selimiye
Losta Cafe dükkanın önü

Hep rakı balık nereye kadar derseniz, mantıcısı, badem köftecisi ünlü, ya da benim yerim Carrefour'un hemen arkasındaki solda beyaz tahta, pempe çiçeklerle süslü lokantada et, köfte, ve her şey var, on numara. Eylül'de yine gideceğim adını bilahare ilave ederim:) 

Selimiye'de kalmak isterseniz, ki en güzeli burada açıktan tekneden denize girmek bana göre. Ama sizin için sordum en iyi otel Mavi Deniz dediler.
Göremedim ama bu yıl gidene sordum çok memnun kalmışlar.

Buyurunuz:
http://www.mavidenizselimiye.com/ -Tel 0 2524 446 40 22

BEYAZ GÜVERCİN de yabana atılmaz, methini hep duyarım. 
http://www.beyazguvercin.com/tr/ - Tel 0 252 446 42 74


Bir de yarım saat mesafede Hisarönü, Orhaniye Yat Limanı'na bakan Martı Hemithea Butik Otel var. Eylül'de kısmetse kalıp deneyimimi yazıp ilave edeceğim. Otelin lokantası Mistral'de Cüneyt Kurt liderliğinde Çarşamba bir Latin grup, Cuma-Cumartesi yerli, yabancı şarkılar söyleyen güzel yerli bir grup var. Bence haftasonu bu güzel grubu dinlemeye gidip eğlenin.  Rezervasyon şart Tel 0 252 487 10 55.

Martı Hemithea CLUP MISTRAL - Buralardaki en güzel canlı müzik

Selimiye Fotoları
Ege, tatil, gezi, Selimiye'de nerede kalınır, ne yenir, Selimiye restaurantlar


Selimiye Koyu, Selimiye gezi, Selimiye'de nerede kalınır


Selimiye, Selimiye gün batımı



Sevgilerimle,
Aydan

Not: Facebook'ta blog için Aydan Ugur (Blogger) sayfası açtım, her yazımı paylaşıyorum, sayfamı beğenip oradan da takip edebilirsiniz blogu. Sizlerin sayfalarınızda paylaşımlarız beni daha çok insana ulaştırır, çok memnun olurum, şimdiden teşekkür ederim. Ben yazmaktan çok keyif alıyorum, umarım siz de keyifle okuyorsunuzdur:)




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANİ İŞİTME KAYBIM

YENİ HOBİM ÇİNİ BOYAMA

Kapalıçarşı Dosyası - Alışveriş Adreslerim