Sonbaharda Nerelere Gidilir?

Sonbaharda Gidilecek Yerler 

1- Bolu Gölcük Doğal Park


Şehirden yeşile, doğaya kaçmak isterseniz sizlere baharlarda doğada olmayı en sevdiğim yerleri önermek isterim. Ağaçların yeşilden kırmıza sarıya dönüşünü mutlaka Belgrad Ormanı’nında, Yıldız Parkı’nda, Atatürk Arboretumu'nda yakalamak isterim. Ama bence sonbaharda gidilecek en güzel yer Bolu Gölcük Doğal Park. Biz her yıl 29 Ekim’de gitmeye çalışıyoruz. Buyurunuz sizi de heveslendireyim Ekim ayı tam zamanı.

Bolu Gölcük Doğal Park
Bolu Gölcük Doğal Park Yürüyüş Parkuru
reflections, yansıma, doğa, park, sonbahar
Bolu Gölcük Doğal Park  masal gibi eşsiz yansımalar

Bolu Gölcük Doğal Park - Nerede Kalınır:


Park içinde kulübe evler yapmışlar ama denemeden öneremem, güzel gözüküyorlar. Bolu’da şehir içinde veya Koru Otel'de kalabilirsiniz. 

Gazelle Resort ve Spa Otel: 


Biz burada kalıyoruz, çok memnunuz. Kartalkaya Kartal Otel'in sahibinin kızı, Grand Kartal Otel’in işletmecileri açmışlar, tesadüfen bir arkadaşım Facebook’da foto koyunca keşfetmiştim bu park ve oteli, çok yaşa Esra! Araba ile yol tarifini otelden alabilirsiniz. Otel rezervasyon, iletişim 03742629800 - info@gazelleresort.com 
http://www.gazellehotels.com.tr/gazelleresort hatta burada alınmışı var buyurunuz.



Gazelle Otel’den arabayla parka 10 dakikada ulaşıyoruz. Göl kenarında yürüyebilir, bisiklete binebilir, bunları yapamıyorsanız elektrikli golf arabasıyla dolaşabilirsiniz. İster lokantalarda yeşilliğe yayılın yemeğinizi yiyin, ister girişteki marketten etinizini alıp piknik alanında kendin pişir kendin ye yapın. Mis gibi temiz hava alıp, ciğerleri açınca haliyle yörenin etlerine saldırası geliyor insanın.


Siz de devlet işletmesindeki av köşküyle foto çekmelere doyamayacak,
ah bir yılbaşı kapatsak, karda gelmeli buraya diye aklınızdan geçireceksiniz
Bisiklet kiralayabilirsiniz
Yürüdünüz, yediniz, yürüdünüz akşam serinliği çökmeden otele dönüp SPA keyfine geçin. Çok temiz ve bakımlı banyolardan banyo beğenin, sırayla havuzlara, saunalara girin çıkın, ister kese yaptırın, ister masaj, ister yüzün. SPA’ya akşam yemeğinden önce bol vakit ayırın. Akşam zengin açık büfede yemeğinizi yiyin, hafif bir canlı müziğe eşlik ederek yemekten sonra lobide takılın. Ertesi sabah otelin arkasındaki yürüyüş parkurunu yapın, ormana, ulu ağaçların arasından tepelere tırmanın. Çocuklar otelin hayvanlarına ve bahçede oynamaya bayılacaklar.

Maksimum iki gece kaldınız mı kışa hem kafanız, hem vücudunuz sıfırlanmış, mevsim geçiş yorgunluğunu atmış, moral ve bol oksijen depolamış olarak şehre geri dönebilirsiniz. Tercihen bayram harici hafta sonları ideal olur.

Hiç gitmediyseniz mutlaka gidin, güzel yurdumda ne çok keşfedilecek güzel yer var, keyfin, çıkarın. Sonbahar tavsiyelerim Kapadokya'nın diğer yüzü, at, atv safarileri ile devam edecek...

Sevgilerimle,
Aydan

Not: Yazılarım paylaşıma açıktır, paylaşılmasından mutlu olurum.

Blog adresim: www.aydanugur.com mail adresiniz ile kayıt olabilirsiniz; 

Instagram: aydanu - https://www.instagram.com/aydanu/  ve

Facebook Aydan Ugur sayfam: https://www.facebook.com/Aydan-Ugur-1616728188574064/?fref=ts blog sayfamı beğenerek takip edebilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANİ İŞİTME KAYBIM

YENİ HOBİM ÇİNİ BOYAMA

Kapalıçarşı Dosyası - Alışveriş Adreslerim