Perakendede Kadının Gücü Konferansı

Kadın Dayanışması

Geçen hafta katıldığım Birleşik Markalar Derneği, Doğan Burda Dergi Grubu, Ekonomist ve Elle Dergileri işbirliğiyle düzenlenen Perakendede Kadının Gücü Konferansı'a 2000 kişi katılmış neredeyse tamamı kadın, bir sürü çalışan, üreten, girişimci kadını dinledim, içim açıldı, umut doldum. 

ayse arman, iyilik kolyeleri
Ayşe Arman - Bence Kadının Tarifi
Her şeyiyle bayılıyorum ona, varlığı, coşkusu ortamın enerjisini bir anda yükseltiyor. Yaşasın #kadıngücü #kadındayanışması #kadınenerjisi diyor, kadınları destekliyor, çok çalışkan, her şeye yetişiyor, tutturuk, kadın sorunlarını yazmaya devam ediyor, en çok kadınlarla çalışmayı seviyorum diyor, bu ülkeyi gençler ve kadınlar kurtaracak inanıyorum diyor. Daha ne desin, nasıl sevmem!

Yüzde Yüz Kadın Paneli

Kadın istihdamının kadınlarca desteklenmesini, kadın dayanışmasını çok önemsiyorum. Her kadının ev kadını bile olsa bir kadına iş vermesi şahane bir başlangıç olur. Yıllar önce düzenlediğimiz bir Kadın Konferansı'nda Sevgili Aynur Bektaş'ın sözü kulağıma küpedir: "Şuradan çıkınca bir kadını işe almak için kafa yorun, doğum izni sonrası maaşınızdan 100 TL bile elinize kalsa bakıcı tutun, iş hayatına mutlaka geri dönün". Bu yüzden kız çocukları okusun, okuyanlara iş bulalım, iş hayatına katılmalarına destek olayım diye her fırsatta sivil toplum kuruluşlarına destek vermeye devam edeceğim.

Kadın çalışanlar ve yöneticilerin hikayelerini dinleyince ne kadar ortak yollardan geçtiğimizi hatırladım. Şimdi sistemlerin, imkanların sadece yabancı değil Türk şirketlerinde bile gelişmiş olduğunu görmek sevindirdi. Bir IK Direktörü aile şartları nedeniyle dört gün evden çalışmayı patronuna kabul ettirmiş ve bu sistem gayet iyi yürüyormuş. Gratis neredeyse %100 kadın çalıştırıyor, özellikle doğudan, başka şehirlerden gelen boşanma veya eşinden korkusundan izini kaybettirmek isteyen kadınlara öncelik verip işe alıyormuş. Simit Sarayı IK Yöneticisi 7/24 çalışan fabrika işçilerinin çoğunun kadın olduğunu ve evlerinden alınıp servislerle evlerine dağıtıldıklarının altını çizdi. Yaşasın kadını koruyan kollayan işverenler!

Umuyorum bu güzel halkalar hızla iş hayatında yayılmaktadır.

Beni en heyecanlandıran panel tabii ki Orkid sponsorluğunda Ayşe Arman moderatörlüğünde gerçekleşen Yüzde Yüz Kadın Paneli idi. Katılımcılar: Oyuncu Hande Soral, Model Öykü Baştaş, Elle Genel Yayın Yönetmeni Zeynep Üner, Fotoğraf Sanatçısı ve Youtuber Ayten Alpün, Blogger Meriç Küçük - (Maritsanbul) ve oyuncu Tuba Ünsal samimiyetle sorulara cevap verdiler, kendi hikayelerini anlattılar.

Bu beşer dakikalık videolarda Tuba Ünsal'ın nasıl her işe yetiştiği ve Model Öykü Baştaş'ın nasıl bir instagram fotoğrafıyla Amerika'da NY ajansları tarafından keşfedilip şimdi Gucci, Burberry vs. markalarla çalışan tek Türk model oluşu hikayelerini izleyebilirsiniz.

Ayşe Arman'ın samimi sorularına çok içten yanıtlar geldi


Maritsanbul'un (Maritsa Meriç Küçük) instagram dünyası tüyoları için Ayşe Arman'ın ısrarla sorması sonucu verdiği cevapları ben yazayım:

- Paylaşım yapmak için en iyi gün ve zaman Pazar akşamları herkes evdeyken
- Cuma, cumartesi akşamları insanlar dışarıdayken post koymazmış
- Neden bu kadar popüler olmuş, çünkü sahici, inandırıcı, kendi beğenmediği, kullanmadığı bir ürünün reklamını yapmıyormuş. O tavsiye etti diye ürünleri alan çokmuş.
- Instagram dünyası ona bir sürü kapı açmış, sosyal medya danışmanlığının yanında şimdi kendi koleksiyonunu mağazasında satışa sunmuş.

Tüm katılımcılar çalışkan kadınlar, işlerini çok iyi yapıyorlar aynı zamanda da sosyal medyayı iyi kullanıyorlar. En çok Öykü'ye yapılan yorumlara güldüm, metrobüsten resim koyuyorum "aaa sen metrobüse mi biniyorsun nasıl binersin" yorumları yağıyor diyor. O derece açık samimi 20 yaşın doğallığında bir kız Öykü.


Ayten Alpün bu komik kadını youtube da ve instagramda takip edin

Siz en iyisi seneye bu güzel konferansı kaçırmayın, yaşasın kadın dayanışması! Yaşasın bu gibi girişimlere destek verenler! 

Sevgilerimle,
Aydan 

Not: Yazılarım paylaşıma açıktır, paylaşılmasından mutlu olurum. 



Yazasım Var Blog adresim: www.aydanugur.com mail adresiniz ile kayıt olabilirsiniz;



Instagram: aydanu - https://www.instagram.com/aydanu/ takibinize sevinirim



Facebook Aydan Ugur https://www.facebook.com/Aydan-Ugur-1616728188574064/?fref=ts sayfamı beğenerek takip edebilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANİ İŞİTME KAYBIM

YENİ HOBİM ÇİNİ BOYAMA

Kapalıçarşı Dosyası - Alışveriş Adreslerim