Rıfat Yüzüak ile Max Factor Makyaj Eğitimi



Bu Cuma günü çok özel bir makyaj eğitimine katıldım. Hemen taze taze aktarayım dedim.

Uzun yıllardır bu markanın makyaj eğitimlerine katılırım, bir çok ünlü make-up sanatçısını şahsen dinlemişimdir. Rıfat Bey kadar egosuz, samimi ve bildiklerini saklamadan içtenlikle öğretmek isteyen bir make-up sanatçısı daha dinlememiştim Max Factor takımına teşekkürü borç bilirim. Öğrendiklerimi sizlere de aktarmak isterim:) Çok neşeli, öğretici ve verimli bir eğitimdi bravo MF!


Kırmızı Ruj nasıl doğru sürülür, Kırmızı Ruj nasıl doğru uygulanır, ruj sürmek, doğru ruj
  

Baz Ten Makyajı

-  Fondöten yüz rengini eşitlemek için uygulanır, denerken tam boynun altında  gerdanınızda deneyiniz, yüz renginizi gerdan ten renginize yaklaştıracaksınız. Yüz ayrı vücut ayrı renklerde, başkasının kafasını taşıyor gibi dolaşılmayacak. Testerları elde, bilekte denemeyin, direkt boyun altında.

-  Fondöteni bir yüzeye damlatın (ayna, tabak vs.) fırçanın ucuyla küçücük dokunun, öyle fırçayı bandırıp bastırmak yok. Hareket baskısız sadece değdirin, kendi yayılsın fırçaya, yüze eşit miktarda uygulayın.

-  Dikkat! Göz altına aydınlık vermek çıkık, sarkık, şişik, büyük hacimli gösterir, büyük hataymış. Doğrusunu öğrendik: yüze en yakın hatta tercihen bir koyu renk kapatıcı MF Stick Fondöten (No 14 veya 15 cildinize göre) azıcık fırçayı değdirip göz altı ortaya dokundurun. Tampon hareketlerle yayın. Kapamak istediğiniz bir leke, sivilce varsa ürünü alın sivilcenin üstünü hafifçe kapayın.

Yüzü Boyutlandırmak – Bütün Sihir Burada!

-    Çirkin kadın yok, boyutsuz gözüktüğü için çirkin gözüken kadın var!:)

-   MF Bronz Pudra meğer bu işe yararmış, ben de niye sünger çıkmaz içinden derdim. Hemen aldım bir tane en koyu Bronzer No 02. İki gece dışarı çıkarken denedim sonuç hemen fark edildi gerçekten, denemeden yazmadım:) 

Ennn koyu pudranızı, MF Bronzerı alın elinize. Dudak kapalı dişleri araladınız, yanakları içeri çekin. Bildik Ajda pozu 333 hani, ağız kapalı yanakları içeriden ısırır gibi. İşte şakaktan aşağıya çeneye doğru doğan boşluğa en koyusundan kalın fırçayı pudraya dokundurup (bandırmak yok) fazlasını bir de silkeleyip kalın çizgiyi çekiyorsunuz. Çukur çizgiyi ufak dokunuşlarla doldurun.

-    Burun kenarı, kanadı,ucunu bronz pudralayın. Gıdı... en mühim çene altını  bayağı bu koyu bronz pudrayla pudralayın ki yüz ovaliniz belirginleşsin, gıdı kaybolsun. Alnınız açıksa dış kenarlara da değdirin. Boyutlandırma işi tamamdır.
 
Gözler

-   Max Factor yeni çıkan krem farlar Excess Shimmer bej rengi veya bir ton koyusu kahverangi alın elinize. Bütün göz kapağını kirpikten kaşa kadar kahve rengi No. 20 ile boyayın. Nasıl mı “pıt pıt” fırça ile hafif dokunuşlarla.
 


 
-  Göz kapağını boyutlandırmak için göz çukurunu bronz pudra ile yine kalın fırçayla belirginleştirin.

-   İnce uçlu fırça ile göz altına alt çizgiye bronz pudra geçin. Siyah veya koyu kahve far ile alt çizgiyi çekin.

-    Elinizdeki en açık renk far ya da yeni Excess Shimmer beyaz fardan ince uçlu fırçayla azıcık alın gözle burun arası göz pınarlarına sürün. Sihirli bölge neresi biliyor musunuz? Kaş ve gözaltı, elmacık kemiğini iki parmakla tutup  bir üçgen yapın saçlara doğru. Şakaklar ve saç diplerine kadar aydınlatın o bölgeyi beyaz krem far ile. Fazlayı alın. Bu yanlara döndükçe ışıl ışıl yapacak bakışlarınızı.

-   Eyeliner için gözü yukarı çekiştirip sürmeyiniz, o kuyruk nereye gider belli olmaz. Dört parmak yapıp yüze dikey koyduğunuz diğer ellle alt destek yapın, göz ortasına ilk dokunuş sonra sağa sola uzatın çizgiyi. Alttan yukarı kuyruk çizin göz kapağına dönerek bir üçgen yapın, eyeliner ya da asansör kalem de aynı işi görür üçgeni doldurun.

-"Gözlerin içine kalem çekin, seksi bir bakış verir. Gelinlere beyaz kalem çekiyorum masum bir  bakış vermek için. Gelin değilseniz beyaz kalem çekip gündüz ortalarda gezmeyin:))"

-   Rimeli sakın sağ sol ya da üst kirpiğe yukarıdan aşağı uygulamayınız. Sadece tüyleri havalandırır gibi alttan yukarı dokunarak hafif hafif sürünüz. Max Factor Glamour Extention kullandı Rıfat Bey. Pompalama yapmadan, rimelin fırçaya gelen fazlasını sıyırarak kullanın. Ben bin yıldır Calorie 2000'ciyim.

Kaş

-   Geçici, kalıcı dövmelerden uzak durmalıymışız. Zamanla kaşlar dökülebilir ve çıkmayabilirmiş. Ne yapıyoruz açık ve koyu olmak üzere 2 adet kaş kalemi alıyoruz Max Factor’den. Açık ile boşlukları dolduruyoruz, kavis ve bitişi hafif hafif dokunuşlarla belirginleştiriyourz. Koyu renk ile burun kenarındaki kaş başlangıç çizgisini biraz belirliyoruz o kadar.
 
- İplik, cımbız ile sert çekişler kaşı küstürebilir. En ideali kaş jileti kullanmakmış.
 
Dudaklar

Dudak kalemini düzgün çekmek için dudağı dörde bölün, dört kerede boyayarak en son üst dudak girintisi yaparak birleştirin. Dudak çizgisinin dışından çekiyoruz kalemi. Mat görünüm için en ideali kalemle dudağı boyamak. Ya da çerçeveyi yaptınız ruj kullanmak isterseniz öpücük yapıp ruju dokunduruyoruz.

Buyurunuz kırmızı ruj nasıl doğru uygulanır videosunu izleyiniz:



Allık

Boyutlandırmayı yaptığımız için sadece göz altındaki elmacık kemiğinin üstüne fırçayı dokundur, boydan boya değil. Fırçayı allığa bandırıp döndürme:) Sadece dokun bundan sonra sadece ucuyla, fazlayı mutlaka silkele. Bir de cilt renginize uygun tabii renk allık kullanın, fuşyalar, koyu bronzlarla pastaya dönmeyin:)

Eğitim makyajı sonucu da buna yakındı - by Rıfat Yüzüak

Makyaj bitti, parlama olmasın diye en son transparan bir pudrayla misal MF 05 üstüne fırçayla minik minik ürün alıp fazlasını silkeleyip tüm yüze dağıtıp son kat geçiyoruz. Kontrol edip gözde vs. taşanları kulak temizliyicisi ya da beyaz farla kapatıyoruz.

Çok öğretici bir eğitimdi, minimum miktarda ürün kullanmaya özendirmekle sonuç odaklıydı satış odaklı değildi. Teşekkürler Max Factor!:)

Neden Max Factor tercih edelim sorusunu da şöyle cevaplandırdı Sevgili Rıfat Bey: “baktım adamlar neler yapmış, ürünlere baktım. Makyaja lazım olan esas ürünler, renkler tam olması gerektiği kadar, eksiksiz. Hiç kullanmayacağınız neon renkleri, fuşya allık yok mesela, çünkü gerek de yok:) Yeterli renkler, ana ürünler herşey var. Ben zaten toplam 13 ürünle makyajı bitiriyorum” dedi. 

Bir de fırçalara değindi fırça “kıl” olduktan sonra her markadan fırça alabilirmişiz. Benim stoğum iyiyidir MF kıl fırçalarıma kıyamıyordum çıkardım zulaları döktüm ortaya. Max Factor yıllardır başımın tacıdır, buyurunuz biraz reklam yapayım stok böyleymiş, diğer markaları ayırdım, bunlar sadece MF ürünlerim. En çok açılmamış 2 rujun aynılarından yine almış olmama güldüm:)





Max Factor ile makyaj bizden sorulur:)

Bronzer Pudra budur açık olan, soldaki ikili yeni çıkan fondöten ve
küçüğü göz altı kapatıcı fondöten tam isabet!

 
Bir de duymadıysanız "Watsons Yılın Yüz Makyaj Ürünü" Max Factor efsane Creme Puff pudra seçildi, alın kalın fırçayı cildinize uygun pudraya azıcık değdirerek puf puf silkeleyin sonra uygulayın, on numara beş yıldız 3 kuşak favorimizdir!

En özel kozmetiklerinizi kendiniz için her fırsatta keyifli günlerde kullanmanız dileğiyle sevgiler,

Aydan Uğur 
 


Makyaj Max Factor ile
By Rıfat Yüzüak

Fotoğraflar eğitim ve Ebru Gündeş - Rıfat Yüzüak sayfasından alınmıştır.

Yorumlar

  1. Aydan Hanım, o kadar guzel ozetlemissiniz ki vallahi cikti alip sakladim, uygulayacagim ;) Cok tesekkurler...

    YanıtlaSil
  2. Yorumlarım nereye saklanıyor bilmiyorum, biraz önceki kayboldu, tekrar yazıyorum: öncelikle bu blog şahane!! Hayatın içinden ve keyifli bir dille ele alınıyor. Rıfat Bey'in bu işi gayet iyi bildiği ne kadar net ise Aydan Hanım'ın dikkatli ve püf noktaları kaçırmadan not tutmuş olduğu da o kadar net! Teşekkür ederim!! Hoşçakalın şimdilik çünkü bütçemi kontrol edip MF makyaj malzeme alışverişine gidiyorum :) çekmecemde dolap bekleyen bir sürü ıvır zıvır kozmetiği de an itibariyle emekliye ayırıyorum:)

    YanıtlaSil
  3. aydan hanım
    1-elmacık kemiğini iki parmakla tutup bir üçgen yapın saçlara doğru. anlamadım nasıl olduğunu
    2-eyeliner sürerken Dört parmak yapıp yüze dikey koyduğunuz diğer ellle alt destek yapın, göz ortasına ilk dokunuş sonra sağa sola uzatın çizgiyi. bunuda anlamadım görüntü gönderiri misisniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar görüntü yok ama izah edeyim: 1-parmakla saç arasında kalan alanı kastettim 2-misal sol gözün altına sol eli koyun 4 parmak, diger elinizle sol elden destek alarak fırçayı kullanın demişti, umarım faydası olur, sevgiler

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANİ İŞİTME KAYBIM

YENİ HOBİM ÇİNİ BOYAMA

Kapalıçarşı Dosyası - Alışveriş Adreslerim